onsdag den 19. februar 2014

3. Tilstedeværelsesperiode


Så var det på den igen!
For tredje gang var vi samlet i Haderslev for at blive klogere på de digitale teknologiers verden. Det er nu 14 dage siden vi sidst var samlet, hvorfor Hanne selvfølgelig havde sørget for at vi har haft en passende mængde opgaver at hygge os med i vinterferien. Alle havde fået til opgave at forsøge at finde deres fokus i modulet og alle fik præcist 2 minutter til at sælge budskabet overfor de øvrige på holdet. Inddelt i grupper havde vi også en kollaborativ opgave indenfor områderne blog, wiki og sociale medier med afdækning af karakteristika, brugen af, fordele og ulemper samt planlægning af hvem og hvad herunder evaluering for hvert emne. Dette skulle anskueliggøres i holdets wiki og fremlægges for de øvrige.
Begge opgave afstedkom livlig debat og videndeling på klassen, dog meget omkring processen i den kollaborative arbejde, genvordigheder med teknikken i Skype, brug af Todaymeat, telefonsamtaler m.m. Mit hold havde valgt – gør de som man ville i en rigtig wiki – upload nyt, rediger i eksisterende og udvid/fjern elementer i wikien uden egentlig kontakt i opgaveperioden, hvilket bestemt også udløste forskellige refleksioner på klassen.
 Af nye emner var bl.a. en diskussion omkring Copy Right,  Creatvie Commons (CC), QR og AR.
Copy Right bliver af mange negligeret når man downloader billeder, videoer, lydfiler mm fra internettet. Generelt der det personen som har uploadet de forskellige objekter som ejer rettighederne til dem, men rigtigt mange er ikke bekendt med disse regler og hvad må man egentlig lægge op på nettet. Vi var forbi datatilsynets hjemmeside og prøvede at løse en test i de mest almindelige prolemområder. Link Tag testen her >>>>>>
CC
En måde at håndtere det problematiske i at ”låne andres værker fra internettet kan findes i Creative Commens (CC). Her er der skabt et site hvor man kan søge på elementer hvor ejeren har tilkendegivet hvad der fra hans side accepteres af videre brug og deling og med et spænd fra "Alle rettigheder forbeholdes" til "Nogle rettigheder forbeholdes". Mere om CC her Link her >>>>>

QR koder (quick response) hvad er nu det? En QR kode er en todimensionel stregkode som ”linker til noget underliggende f.eks. website, visitkort, mm.  Her er et eksempel:

Indsat som billede













eller med en HTML kode :
 qr code
På websiden GOQR.me kan man f.eks lave disse QR koder Link >>>>>
AR er en forkortelse for Argumented Reality og en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, for eksempel ved brug af grafik og lyd. Man får et ekstra lag af information. Den ekstra information vil typisk ikke erstatte virkeligheden, men udvide den på en eller flere måder. Et eksempel kan være:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar